Familie+Verhoef+maakt+beste+boerenkaas
©

Familie Verhoef maakt beste boerenkaas

Piet en Mas Verhoef uit het Zuid-Hollandse Nieuwerbrug hebben vandaag de eerste najaarskeuring van boerenkaas in Woerden gewonnen. Zij behaalden 96 punten met hun jonge boeren Goudse.

Tweede werd maatschap De Wit-Ton uit Harmelen, gevolgd door Cor en Ria Janmaat uit Woerden. Het boerenechtpaar won ook de keuring van de Oude boerenkaas.

De najaarskeuring in Woerden vormt de opmaat voor de kaasmarkt in Woerden die morgenochtend in het centrum plaatsvindt. In totaal zijn meer dan 100 boerenkazen gekeurd. Deze zijn ingezonden door 55 boeren en 8 kaashandelaren uit het Groene Hart.

Andere kazen

Naast de traditionele kazen zijn ook andere kazen gekeurd. Winnaar in de categorie Baby-boerenkaas werd de familie Van der Weerd uit Woerden. De familie Van Bemmel uit Bodegraven won de categorie geiten/schapenkaas, de familie Hogendoorn uit Leersum de categorie Kruidenkaas en de familie Van Ruiten in de categorie Leidse boerenkaas.

Bij de kazen met productbeschrijving won de familie Cromwijk uit Papekop. Specifiek aan deze categorie is dat deze kazen worden getoetst aan een meegeleverde productbeschrijving. Dit biedt ruimte voor veel nieuwe ontwikkelde kazen.

Handelaren

Traditioneel worden tijdens de najaarskeuring ook handelskazen gekeurd. Er waren maar liefst 2 topscorers; John de Goey en de Van der Sterregroep kregen elk 96 punten.

De kazen worden deze middag nog tentoongesteld in het centrum in Woerden. De 5 beste kazen worden vanavond in handzame stukjes voorgeschoteld aan de bezoekers van het evenement 'Vermaak met Smaak'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  16° / 6°
  65 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
Meer weer