700 varkens dood door brand in Drempt

Bij een brand in een schuur in het Gelderse Achter-Drempt zijn in de nacht van woensdag op donderdag zeker 700 varkens omgekomen.

De eigenaar van de varkenshouderij aan de Zomerweg werd rond half 11 gewekt door het geluid van knallende asbestplaten die door de hitte knapten. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer.

In de stal zaten ruim 700 biggen en 32 zeugen. De dieren waren al dood toen de brandweer arriveerde.

Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving rukten uit om de uitslaande vlammenzee te bestrijden. De blusploegen wisten uitbreiding naar twee nabijgelegen stallen te voorkomen.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Donderdag wordt het onderzoek naar de brand gestart. ,,We zijn zeer benieuwd wat zich hier heeft afgespeeld", aldus de zegsman.

Bij de brand is asbest vrijgekomen maar omdat dit zich heeft beperkt tot het terrein van de varkenshouderij, bestaat er geen gevaar voor de omgeving.

Geëmotioneerd

Volgens de woordvoerder is de varkenshouders hevig geëmotioneerd. ,,Mensen uit de stad denken altijd dat boeren niks om de dieren geven omdat ze toch naar de slacht gaan. Maar dit was het levenswerk van de eigenaar en het welzijn van de dieren ligt hem echt nauw aan het hart."

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer