LTO Noord Overijssel bezorgd over AB Oost

Het provinciaal bestuur van LTO Noord Overijssel heeft een brief naar AB Oost gestuurd. Hierin spreekt de organisatie haar zorg uit over de ontstane situatie over de reorganisatie bij AB Oost.

Bij deze reorganisatie worden mogelijk 300 vaste medewerkers ontslagen. Dat levert veel vragen op bij de leden van LTO Noord in Overijssel.

Kwaliteit

LTO Noord Overijssel maakt zich zorgen of de kwaliteit en beschikbaarheid van arbeid wel wordt gewaarborgd. Dit is vooral van belang in geval van ziekte en arbeidsongeschiktheid van agrarisch ondernemers.

Daarnaast maakt het bestuur van LTO Noord Overijssel zich ernstig zorgen over het voortbestaan van de reductieregeling die AB Oost kent bij ziekte. 'Deze regeling vormt de basis voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de agrarisch ondernemer. De ondernemer is op die manier ten minste 1 jaar lang verzekerd van hulp bij ziekte of arbeidsongeschiktheid', zo is in de brief te lezen.

Gesprek

De afdeling Salland van LTO Noord heeft deze week een gesprek met de directie van AB Oost. Het provinciaal bestuur hoopt dat dit gesprek meer duidelijkheid gaat geven over de gevolgen en de voorgenomen uit te voeren maatregelen door de directie van AB Oost.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer