LTO Noord en Kadaster: kavelruil anders

LTO Noord en het Kadaster slaan de handen ineen om kavelruil nieuw leven in te blazen. LTO Noord Groningen en Fryslân en het Kadaster hebben hierover een oriënterend gesprek gehad.

'Het moet anders. We staan voor een nieuwe realiteit door de bezuinigingen op landinrichting en natuur. Er is minder beweging op de grond. De grond is echter de basis van iedere beweging van de landbouw', stelt voorzitter Geart Kooistra van LTO Noord Fryslân.

Kerntaken

Volgens district manager Ruimte en Advies Hiske Galema van het Kadaster is het zaak dat grondeigenaren de organisatie weer inzetten voor een van haar kerntaken: het realiseren van het ruilen van kavels.

'Nu er minder geld beschikbaar is voor integrale projecten kan het Kadaster als onafhankelijke partij optimale ondersteuning bieden bij het ruilen van kavels voor landbouwstructuurverbetering. Door anders te organiseren, kennis te delen en elkaar te informeren kunnen we veel voor elkaar betekenen.'

Kortere lijnen

Voorzitter Hilbrand Sinnema van LTO Noord Groningen verwacht bijvoorbeeld met de kortere, directere lijnen tussen het Kadaster en LTO Noord voordeel te kunnen behalen. Hij denkt hierbij aan eenvoudige kavelruilen tussen een paar boeren. 'We bekijken de mogelijkheden', zegt hij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer