Onderzoek: tunnelvisie Oostvaarderswold

Gedeputeerde Staten (GS) van Flevoland hebben zich over Oostvaarderswold blindgestaard op harde financiële afspraken met het rijk die er niet waren. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland, die het hele dossier doornam.

Onderzoek%3A+tunnelvisie+Oostvaarderswold
© Vlaggetje.com

Provincie Flevoland leed volgens een bericht op de site van www.omroepflevoland.nlOmroep Flevoland aan tunnelvisie in haar strijd tegen het rijk over Oostvaarderswold.

De provincie is er tot op de dag van vandaag van overtuigd dat Flevoland recht heeft op € 241 miljoen van het rijk. Het bewijs hiervoor zou zitten in correspondentie met het kabinet. Deze documenten waren voor een belangrijk deel geheim, maar onlangs is het dossier openbaar gemaakt.

Volgens Omroep Flevoland zit echter in geen van deze stukken een ondertekende verklaring waarin het rijk € 241 miljoen toezegt. Het hoogste bedrag waarvoor EL&I-staatssecretaris Henk Bleker zijn handtekening zette is € 81,5 miljoen.

Gang van zaken

Het college van GS wil niet reageren, omdat er nog een onderzoek naar de gang van zaken wordt gedaan. De meeste fracties in Provinciale Staten willen om diezelfde reden geen commentaar geven.

Omroep Flevoland besteedt vanavond een speciale uitzending aan de problemen rond Oostvaarderswold en de strijd van Flevoland tegen het rijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer