Rechter: niet meer geld Oostvaarderswold

De bestuursrechter in Zwolle verklaarde vanmiddag het beroep van provincie Flevoland in het kader van de aanleg van de robuuste zone Oostvaarderwold ongegrond.

Rechter%3A+niet+meer+geld+Oostvaarderswold
© Vlaggetje.com

De provincie eiste € 240 miljoen van het rijk voor de aanleg van de natuurzone. De Raad van State zette begin deze maand een streep door de plannen voor het nieuwe natuurgebied, omdat de financiële onderbouwing te dun was.

De bestuursrechter in Zwolle bepaalde dat de provincie € 81 miljoen krijgt van het rijk. Dat bedrag komt voort uit een aanpassing van de ILG-Bestuursovereenkomst in 2009 op het punt Oostvaarderswold. Over de financiën zijn toen afspraken gemaakt tussen rijk en Flevoland.

Niets zwart op wit

De bestuursrechter besloot dat het rijk niet meer aan de provincie is verschuldigd, omdat er over meer geld niets zwart op wit staat. Het gevolg is een financiële tegenvaller voor de provincie.

Vlak voor de uitspraak twitterde gedeputeerde Marc Witteman: 'Over een uur de uitspraak van de bestuursrechter in Zwolle over #Oostvaarderswold. Hebben we na de vernietiging ook een financieel probleem?'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer