Boeren klem in Emmen

Boeren en loonwerkers in Emmen dreigt de toegang tot de rondweg N391 te worden ontzegd. Tenminste, als de plannen van de gemeente voor het gemeentelijk verkeer- en vervoerplan doorgaan.

Landbouwverkeer kan in de toekomst mogelijk geen gebruik meer maken van de oostelijke rondweg N391 om Emmen. De vierbaansweg is nu nog geschikt voor alle verkeer omdat plaatselijk een limiet geldt van 70 kilometer of zelfs 50 kilometer per uur. Gemeente Emmen wil de weg opwaarderen tot autoweg. Dat houdt in dat langzaam verkeer daar niet meer op wordt toegelaten.

Als de maatregel wordt doorgevoerd, gaat dat veel problemen opleveren, verwacht de pas benoemde voorzitter Gerrit Aalenhuis van afdeling LTO Noord Emmen-Oost. 'Het wordt dan heel lastig om van zuid naar oost te komen. Niet alleen boeren, ook loonwerkbedrijven maken frequent gebruik van de verbindingsweg.'

Esgronden

Veel boeren die ten zuiden van Emmen hun bedrijf hebben, hebben vaak ook nog land liggen op de noordelijke esgronden. Aalenhuis stelt vast dat er maar drie doorgaande routes zijn om daar te komen met landbouwmaterieel: via de huidige rondweg, over de oude Hondsrugweg, die dwars door Emmen zelf gaat, of zelfs dwars door het centrum.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer