Geen notering voor fritesaardappelen

De noteringscommissie voor aardappelen van Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) kon gisteren niet tot overeenstemming over de notering voor fritesaardappelen.

Geen+notering+voor+fritesaardappelen
© Nieuwe Oogst

Het prijsverschil zoals aangegeven door de telersnoteerders en de noteerders van de industrie was te groot. Volgens secretaris Maas van den Heuvel van LNCN is niet-noteren een paardenmiddel, dat eigenlijk voorkomen moet worden. ‘Maar helaas konden we nu niet anders.’

Van den Heuvel meldt dat vorige week 1000 ton excellente fritesaardappelen zijn verkocht voor € 11 per 100 kilo en deze week kwam daar nog een partij bij van € 10,50 per 100 kilo. Echter de meeste transacties voor de fritesindustrie vinden plaats voor prijzen van € 4,50 tot € 6.

Verkeerde been

In hun overleg over de notering wilden de telersnoteerders heel nadrukkelijk de prijzen voor de hoge transacties ook in beeld brengen. Echter de noteerders van de industrie zijn van mening dat juist de uitschieters naar boven en naar beneden de sector op het verkeerde been zetten.

De notering wordt normaal bepaald op basis van de informatie over gedane transacties in de afgelopen week. Deze informatie komt binnen via HPA (Hoofdproductschap Akkerbouw), Agriprins, VTA (Verenigde Telers Akkerbouw) en de leden van LNCN.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer