Beer los op tarwemarkt

Op de internationale graanmarkten zijn deze week de tarwenoteringen fors gestegen vanwege opnieuw negatieve berichten over de komende oogst.

In www.productschapakkerbouw.nl/files/wb2012-26.pdfhet weekbericht granen schrijft Productschap Akkerbouw zelfs dat de beer los is voor wat betreft de tarwenoteringen. Ook in Europa op de graanmarkten en op de regionale beurzen in Nederland stegen de noteringen voor tarwe aanzienlijk. Emmeloord noteerde gisteren tot maximaal € 228 per ton voertarwe.

Voornaamste reden voor de stijging is de droogte in de Verenigde Staten en de tegenvallende oogst in het Zwarte Zee-gebied. Vanwege deze berichten zijn meer institutionele beleggers actief op de termijnmarkten.

Twijfel analisten

De officiële productiecijfers voor tarwe variëren in Rusland van 46 tot 49 miljoen ton. Analisten twijfelen hier echter aan vanwege een tekort aan neerslag. Ook in Oekraïne zal de tarweoogst naar verwachting tegenvallen.

De Europese Commissie verwacht dat de Europese tarweoogst zal uitkomen op 126,1 miljoen ton. Dat is 2,5 miljoen ton minder dan vorig jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer