Sterke fluctuatie op tarwemarkt

De tarwemarkt reageert sterk op berichten over wereldvoorraden en oogstprognoses. De tendens is vooralsnog dat de tarwenoteringen blijven stijgen, geeft Productschap Akkerbouw aan.

Sterke+fluctuatie+op+tarwemarkt
© Nieuwe Oogst

Na een bericht over lagere graanvoorraden in de Verenigde Staten stegen de tarwenoteringen vorige week fors. Later was weer sprake van een daling vanwege slechte economische vooruitzichten en positieve berichten over de komende oogst.

Het International Grains Council (IGC) in Londen maakte vorige week bekend dat het vasthoudt aan de oogstprognose van afgelopen februari. Dit ondanks berichten over uitvriezen en droogte. Wel is de wereldgraanconsumptie iets naar boven bijgesteld.

Russische staatsvoorraden

Om een einde te maken aan interne graanprijsstijging verkoopt Rusland 2 miljoen ton graan uit de eigen staatsvoorraden. De Russische graanprijzen stegen sinds 1 januari 2012 met ruim 12%. Dat is ongunstig voor de inflatie, www.productschapakkerbouw.nl/files/wb2012-14.pdfbericht het productschap.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer