Vleesbedrijf sleept Greenpeace voor rechter

Het Braziliaanse vleesbedrijf JBS eiste deze week met succes dat Greenpeace haar rapport over de handel en wandel van de vleesfabrikant intrekt.

Greenpeace stelt dat JBS, ondanks toezeggingen in 2009, nog steeds samenwerkt met Braziliaanse rundveebedrijven die meewerken aan het ontbossen van het Amazonegebied.

JBS ontkent dit en ondernam gerechtelijke stappen tegen de milieuorganisatie. Het bedrijf houdt Greenpeace verantwoordelijk voor de geleden schade. De rechter stelde JBS in het gelijk.

Makro

Groothandel Makro Nederland maakte deze week, op basis van het Greenpeace-rapport, bekend te stoppen met het inkopen van Braziliaans vlees, afkomstig van JBS. Al eerder kondigden bedrijven als Adidas, Clarks, Ikea, Princes en Sainsbury aan de banden met JBS te verbreken.

Rapport

In Brazilië mag Greenpeace, als gevolg van het gerechtelijk bevel, op dit moment niet communiceren over het onderwerp. Het www.greenpeace.nl/Publicaties-2012/JBS-Scorecard/rapport is wel opvraagbaar via de website van andere Greenpeace-kantoren en via Greenpeace Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer