Paarden dupe eikenprocessierups

Inzet van bestrijdingsmiddel Xentari door gemeente Peel en Maas in een houtsingel in Maasbree zou 2 paarden het leven hebben gekost en 2 ziek hebben gemaakt. Dat meldt dagblad De Limburger.

De gemeente gebruikt het middel voor de bestrijding van de eikenprocessierups. De eigenaar van de paard verhaalt de schade nu op de gemeente en wil dat het gebruik van het middel wordt verboden.

Gemeente Peel en Maas heeft de zaak overgedragen aan de verzekeringsmaatschappij. Verder gaat de gemeente bespuitingen met Xentari in het vervolg ruim van tevoren aankondigen.

Meldingen

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Medische Milieukunde is Xentari een veilig middel wanneer het op de juiste manier wordt toegepast. Toch komen er af en toe meldingen binnen over zieke en dode paarden en pony's en een paar jaar geleden ook schapen.

Het is nooit aangetoond dat de oorzaak van de problemen bij het gebruik van Xentari ligt. Wel geldt een advies aan overheden om bekend te maken wanneer wordt gespoten, zodat mensen hun vee binnen kunnen houden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer