Eikenprocessierups+teistert+Nederland+weer
© Job

Eikenprocessierups teistert Nederland weer

De extreme omstandigheden hebben er niet voor gezorgd dat de overlast van de eikenprocessierups dit jaar minder is.

Dat stelt het Eikenprocessierups Kenniscentrum vandaag op Natuurbericht.nl.

De eitjes hebben de vorst in februari goed doorstaan. Dit jaar kwam wel 10% van de diertjes te vroeg uit, door de hoge temperaturen in december en januari. Door gebrek aan voedsel hebben die rupsjes het niet overleefd.

Begin april

Bij een normaal temperatuurverloop zouden de eitjes begin april moeten uitkomen. Rond 19 mei krijgen ze de eerste brandharen. Na aanraking met het beestje kunnen mensen en dieren last krijgen van huid-, oog - of luchtwegirritaties.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer