Eikenprocessierups+duikt+op+in+Limburg
© Job

Eikenprocessierups duikt op in Limburg

De eerste eikenprocessierupsen van dit seizoen zijn in Zuid-Limburg uit hun ei gekomen. Dat is ongeveer 10 dagen eerder dan normaal. Oorzaak zijn de hoge temperaturen in maart.

Dat meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups. In het noorden van Nederland verschijnen de eikenprocessierupsen enkele dagen later, voorspellen medewerkers van het centrum. Want daar was het kouder dan in Limburg.

Brandscharen

Het kenniscentrum verwacht dat de eerste rupsen half mei brandharen krijgen. Die kunnen overlast veroorzaken. Bij aanraking met het beestje kunnen mensen en dieren last krijgen van huid-, oog - of luchtwegirritaties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  16° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  10 %
 • Zondag
  16° / 10°
  30 %
Meer weer