Nieuwe notering aardappelen Rotterdam

Voor fritesgeschikte aardappelen met eindbestemming Nederland, België of Duitsland komt op de aardappelbeurs in Rotterdam wekelijks een nieuwe notering op het bord.

Nieuwe+notering+aardappelen+Rotterdam
© Nieuwe Oogst

De nieuwe notering geldt voor fritesgeschikte aardappelen van 40 millimeter opwaarts, die worden verwerkt in Nederland, België of Duitsland. De notering komt in de plaats van de HAFPAL-notering.

De enkele jaren geleden ingestelde HAFPAL-notering bleek met name afgelopen seizoen geen succes. Het aantal transacties was zo beperkt dat noteren niet mogelijk was. HAFPAL staat voor het handelsgebied tussen de Noordzee en de denkbeeldige grens van Hamburg, naar Frankfurt, Parijs en Le Havre.

Cash settlement

De commissie consumptieaardappelen van de Nederlandse Aardappel Organisatie gaat de nieuwe notering gebruiken voor het vaststellen van de Nederlandse deel van de cash settlement voor fritesaardappelen op de termijnmarkt Eurex in Frankfurt.

Het voorstel is om bij de berekening van het cash settlement een gemiddelde te nemen van de industrienotering van Rotterdam en de beursnoteringen van Goes en Emmeloord.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer