'Ministeries, trek overleg met Tennet vlot'

De ministeries van E&I en I&M kunnen de onderhandelingen tussen LTO Nederland, Federatie Particulier Grondbezit (FPG) en Tennet vlottrekken. Dat zegt Herman van Ham die namens LTO met Tennet om tafel zit.

De huidige wetgeving staat het toekennen van een marktconforme vergoeding voor het aanleggen van energieleidingen door Tennet niet in de weg, zegt Van Ham, ondanks dat Tennet anders beweert. Door dat aan te geven, kunnen de betrokken ministeries de onderhandelingen tussen de partijen op gang helpen.

Die gesprekken zijn al jaren aan de gang. LTO en FPG vragen de ministeries om in een herenakkoord het kader te scheppen, zodat binnen afzienbare tijd alsnog overeenstemming kan worden bereikt.

Impasse

Naast een vergoeding van de directe schade bij de aanleg van leidingen, gaat het hierbij om een jaarlijkse vergoeding voor het medegebruik van het boerenland. Met gastransportbedrijf Gasunie is eerder wel een overeenkomst gesloten met een hogere vergoeding als resultaat.

Tennet houdt nog steeds de boot af. 'Het is hoogte tijd dat de impasse wordt doorbroken, want dit dreigt een heel vervelende en slepende discussie te worden', zegt Van Ham.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer