Uitstel besluit over Oostvaarderswold

Provinciale Staten van Flevoland hebben vanavond het besluit over hoe verder met de afwikkeling van het project Oostvaarderswold uitgesteld.

De Staten waren vorige week in meerderheid voor een open plan proces voor het gebied Oostvaarderswold. Het idee daarbij was ook dat de discussie over de aanleg van natuur in Flevoland breder getrokken moet worden.

De PvdA, vorige week nog voor een van de scenario's van Gedeputeerde Staten waarbij alsnog zoveel mogelijk natuur wordt gerealiseerd in het Oostvaarderswold, stelde vanavond voor niet meer over de scenario's te praten.

Daarop stelde het CDA voor om ook het besluit over het deels of geheel schrappen van de Verordening groenblauwe zone, die volgens de provincie momenteel van toepassing is voor het gebied Oostvaarderswold, uit te stellen.

Vervolg

Over 2 weken willen Provinciale Staten zowel de Verordening groenblauwe zone bespreken als ook het voorstel van een open planproces. Dan moet er een voorstel liggen waarin een aantal kaders staan waarbinnen het open planproces plaats gaat vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer