Haarlemmermeer doet landbouw deels recht

Na herhaaldelijk aandringen van LTO Noord neemt gemeente Haarlemmermeer alsnog een landbouwparagraaf op in de ontwerp Structuurvisie Haarlemmermeer 2030, die momenteel ter inzage ligt. Dat geeft erkenning, maar er ontbreekt ook nog veel aan.

'De gemeente maakt nu eindelijk het onderscheid tussen boeren die willen verbreden en die willen uitbreiden. Ook doet het deugd dat de gemeente hiermee recht doet aan de positie van de agrarische sector in het ruimtelijk krachtenveld', aldus LTO Noord-beleidssecretaris Ard Mooij

Anderzijds betreurt de organisatie dat Haarlemmermeer de begrenzing van het agrarisch productiegebied niet overneemt uit de provinciale structuurvisie. Onder meer geldt dat voor het beoogde plangebied van Park 21.

Restpost

Mooij: 'De regel 'bestemming volgt eigendom' wordt hier niet gerespecteerd. Haarlemmermeer ziet landbouw bij de ontwikkeling van een gebied nog als een restpost. In de provinciale structuurvisie echter staat de agrarische sector als ruimtevragende functie op de kaart.'

LTO Noord-afdeling Haarlemmermeer heeft een zienswijze ingediend naar aanleiding van de ontwerp Structuurvisie. Daarin staat verder dat LTO Noord niet kan instemmen met het opnemen van zilte gebieden op de plankaart.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer