'Teler en industrie ook lid Frugi Venta'

Het platform van de groenten- en fruithandel Frugi Venta wil zich ontwikkelen tot een ketenplatform waarbij telers, handel en detailhandel zich kunnen aansluiten. Dat zegt voorzitter Cees den Hollander van Frugi Venta.

'Frugi Venta behartigt belangen in de groente- en fruitketen ter bevordering van de afzet en consumptie en versterkt de keten als geheel,' stelt Den Hollander.

'Wij willen ons profleren als hét kenniscentrum en dé belangenbehartiger voor de afzet van groenten en fruit in welke gedaante dan ook,' vervolgt hij. 'Een opmaat naar een ketenplatform.'

Teler

Dit betekent volgens Den Hollander dat elk bedrijf dat betrokken is bij de afzet van groente en fruit het lidmaatschap kan aanvragen: teler, groothandel, coöperatieve afzetorganisaties, detailhandel en op termijn wellicht ook de industrie.

Op korte termijn werkt Frugi Venta aan een nauwere samenwerking met DPA, de koepel van GMO-erkende telersverenigingen. DPA en Frugi Venta erkennen de noodzaak om tot nieuwe, bindende afspraken te komen, stelt Den Hollander. Bundeling tot 1 organisatie lijkt hem op termijn een goede zaak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer