Meer suikerbieten in de EU

Het areaal suikerbieten in de Europese Unie (EU) neemt dit jaar toe met 1,6%. Ondanks grote suikervoorraden stimuleren de verwerkers de telers om toch voldoende suikerbieten in te zaaien.

Meer+suikerbieten+in+de+EU
© Nieuwe Oogst

Akkerbouwers in de EU zaaien in totaal 1,63 miljoen hectare suikerbieten. Duitsland is koploper met 400.000 hectare. Andere grote suikerproducenten zijn Frankrijk met 390.000 hectare, Polen met 195.000 hectare, Groot-Brittannië met 113.000 hectare en Nederland met 73.000 hectare.

Met name in Duitsland, Engeland en ook in Italië is sprake van een toename van het areaal. Het Nederlandse areaal blijft volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) nagenoeg gelijk.

Hoogste areaal sinds 2007

Het areaal suikerbieten in de EU is het hoogste sinds de marktordening van 2007. De toename is enigszins verrassend, omdat de suikervoorraden aan het eind van dit afzetseizoen vermoedelijk uitkomen op 2,5 miljoen ton. Dat is 29% meer dan vorig jaar.

USDA gaat ervan uit dat Europese suikerverwerkers in navolging op afgelopen jaar speculeren op goede afzetmogelijkheden voor suiker dat boven het quotum wordt geproduceerd. Daarom stimuleren ze hun telers om in elk geval voldoende areaal in te zaaien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer