Gestage ontwikkeling suikerbieten

Door het relatief koude weer van afgelopen periode ontwikkelen de suikerbieten op veel percelen zich bovengronds wat trager dan normaal.

Gestage+ontwikkeling+suikerbieten
© Nieuwe Oogst

Toch lijkt het erop dat de suikerbieten ondergronds goed doorgroeien. Volgens de agrarische dienst van Suiker Unie staan de vroegst gezaaide bieten nu ongeveer in het tweebladstadium.

Het mooie weer van de afgelopen dagen geeft de ontwikkeling van suikerbieten in elk geval een stimulans. Op de meeste percelen staan de bietenplanten nu boven.

Gevoelig voor onkruidbestrijding

Vorst, hagel en verstuiven veroorzaken plaatselijk schade aan de kiemplantjes. De gevoeligheid voor onkruidbestrijding neemt daardoor toe. Voor sommige bietentelers is het een reden om een bespuiting uit te stellen. Overigens lijken de herbiciden dit jaar wel goed te werken.

Vreterij van emelten en slakken hebben enkele telers doen besluiten hun percelen geheel of gedeeltelijk over te zaaien. Meestal is er sprake van een combinatie met vorst- en hagelschade. Afgelopen week is 35 hectare overzaaid. Het totale areaal overzaai van suikerbieten komt daarmee dit jaar op 250 hectare.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer