Catshuisberaad mislukt

Het Catshuisberaad over maatregelen om de Nederlandse financiën op orde te krijgen zijn mislukt. Verkiezingen liggen voor de hand, zei premier Rutte vanmiddag tijdens de persconferentie.

De drie partijen (VVD, CDA en PVV) onderhandelden de afgelopen zeven weken over maatregelen om het begrotingstekort terug te dringen. De Europese Commissie wil dat het begrotingstekort wordt teruggebracht naar 3%.

Met PVV-leider Geert Wilders was tijdens de beraadslagen de afgelopen weken op een groot aantal punten al overeenstemming bereikt. De drie regeringspartijen waren dicht bij een akkoord, aldus premier Rutte en vice-premier Maxime Verhagen tijdens de gezamenlijke persconferentie. Bij de PVV ontbrak uiteindelijk de politieke wil om 'bij tegenwind orde op zaken te stellen', aldus Rutte.

De koningin is vanmiddag op de hoogte heeft gebracht van de situatie die is ontstaan. Het kabinet overlegt maandag verder wat er moet gebeuren. Als het aan Wilders ligt, worden er zo snel mogelijk verkiezingen uitgeschreven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer