Zeeland akkoord met ontpolderplan Bleker

Provincie Zeeland gaat schoorvoetend akkoord met het onder water zetten van een deel van de Hedwigepolder en 2 andere gebieden. Gedeputeerde Staten schreven dat gisteren in een brief aan EL&I-staatssecretaris Henk Bleker.

'Na een periode van 7 jaar is het zaak om de discussie tot een einde te brengen', staat in de brief. Het provinciebestuur geeft wel aan de uitkomst van de onderhandelingen teleurstellend te vinden.

Zeeland ziet moeilijkheden bij het realiseren van het nieuwe plan. Die bestaan onder meer uit het verkrijgen van de private grond van Zeeland Seaports. De Zeeuwse haven wil zwart op wit de toezegging dat het geen problemen met natuurherstel krijgt bij de uitbreiding van de haven.

Golfterrein

Verder moet een golfterrein een andere locatie krijgen. De provincie ziet het complete plan dat Bleker afgelopen vrijdag presenteerde als sluitstuk van de discussie en wenst in de toekomst niet meer mee te werken aan ontpoldering.

'Natuurherstel moet in de toekomst met andere maatregelen en middelen worden gerealiseerd', staat in de laatste alinea van de brief.

Uitgesproken

Provinciale Staten hebben zich nog niet uitgesproken over het plan. Dat gebeurt morgen. Duidelijk is dat daar weerstand is tegen het compromis dat Bleker met Eurocommissaris Janez Potocnik sloot. Of een meerderheid het eens is met de brief, is nog niet duidelijk.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer