Koningin+opent+Floriade+%28video%29
© Floriade

Koningin opent Floriade (video)

Koningin Beatrix opende vanmiddag Floriade 2012 in Venlo. Dat deed ze door een tulp aan een kleurrijk Nederlands boeket toe te voegen.

De koningin maakte daarna als eerste bezoeker een wandeling over het park van de Wereld Tuinbouw Expo. Ze deed dat samen met I&M-minister Melanie Schultz van Haegen, EL&I-staatssecretaris Henk Bleker en commissaris van de Koningin Theo Bovens.

Aansluitend aan die rondgang kwamen in het congrescentrum van de Floriade verschillende sprekers aan het woord. Paul Beck, algemeen directeur van de Floriade, sprak over een immens karwei dat bijna is geklaard.

Tekentafel komt tot leven

'Morgen gaan duizenden bezoekers per dag dat beleven waar we al jaren over hebben gedacht. Het werk van de tekentafel komt nu echt tot leven. Een bijzonder moment', gaf Beck aan.

Bleker noemde het belang van de Floriade voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector. 'Ik hoop dat de jonge bezoekers hier geïnspireerd raken door de prachtige en innovatieve land- en tuinbouwproducten.'

Droom

De bewindsman noemde het zijn www.rijksoverheid.nl/ministeries/eleni/nieuws/2012/04/04/floriade-zet-nederlandse-land-en-tuinbouwsector-op-de-kaart.html?ns_campaign=nieuwsberichten-ministerie-van-economische-zaken%2C-landbouw-en-innovatie&ns_channel=attdroom dat velen van hen straks een opleiding kiezen in de topsector land- en tuinbouw. 'En dat ze daarna een interessante baan vinden in deze hoog innovatieve sector.'

De www.floriade.nl Floriade is de komende 6 maanden geopend voor publiek.

<script id="bb1344630" type="text/javascript" src="http://l1.bbvms.com/p/standaard/c/1344630.js"></script>

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer