Laatste+loodjes+Floriade
© Nieuwe Oogst

Laatste loodjes Floriade

De Floriade 2012 is op een haar na klaar. In Venlo wordt 4 dagen voor de opening nog koortsachtig gewerkt om de internationale tuinbouwtentoonstelling piekfijn op te leveren.

Vandaag komen duizenden ‘proef-bezoekers’ naar de Floriade om te testen of alles gaat zoals de plannenmakers het hebben bedacht. Zo wordt de shuttlebus van het parkeerterrein naar de ingang getest, maar ook of de diverse attracties de bezoekersstromen goed kunnen verwerken.

Beplanting

Hoewel het meeste werk gebeurd is, worden her en der op het Floriade-terrein de laatste beplantingen nog afgerond. Ook enkele paviljoens, waaronder dat van de rijksoverheid, zijn nog niet helemaal klaar.

Directeur Paul Beck vertrouwt erop dat alles er over enkele dagen perfect bijligt. Hij verwacht de komende maanden ruim 2 miljoen bezoekers. Als die ook werkelijk komen zal de Floriade, met een totale begroting van € 85 miljoen, zwarte cijfers schrijven.

Opening

Medewerkers van het koninklijk huis hebben deze week met Floriade-medewerkers de laatste details doorgenomen voor de officiële opening door koningin Beatrix. Die vindt komende woensdag plaats. Vanaf donderdag zijn de bezoekers welkom.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer