Regeldruk kalverhouders omlaag

De regeldruk voor kalverhouders en slachterijen gaat dit jaar omlaag. Gelijktijdig wordt de borging van het toezicht op voedselveiligheid, dierenwelzijn en -gezondheid verbeterd.

De kalversector, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het ministerie van EL&I tekenden daarvoor afgelopen vrijdag een overeenkomst. Die volgt op een succesvolle proef met digitalisering van de Voedselketeninformatie.

De nieuwe werkwijze bespaart het bedrijfsleven jaarlijks € 2,5 miljoen. Dat gebeurt door reductie van regeldruk en productwaarde stijging. Tegelijkertijd wordt de borging van toezicht en kwaliteit op een hoger niveau gebracht.

Ondertekenaars

De ondertekenaars van de overeenkomst zijn VanDrie Group, Vitelco, Centrale Organisatie voor de Vleessector, Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector, Productschap Vee en Vlees, het ministerie van EL&I en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Deze organisaties werkten sinds 2010 al samen binnen EL&I-programma 'sggv.nl/nieuws/47-integraal-ketenbeheer-kalf/165-minder-regeldruk-en-beter-toezicht-in-kalversectorSlim geregeld, goed verbonden'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer