Meer controle vanuit de lucht

Boeren en tuinders in Zeeland en Brabant worden dit voorjaar streng gecontroleerd op naleving van de milieuwetgeving. Waterschappen en de NVWA gaan daarvoor extra vaak de lucht in.

De instanties zetten gezamenlijk inspectievliegtuigen in om te controleren op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en afvalwaterlozingen. Met name bij de veehouderij en in de vollegrondsgroenteteelt zal scherp toegezien worden op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de ruimte van 14 meter langs oppervlaktewater.

Bloembollen

Daarnaast wordt er extra gelet op gebieden met veel bloembollen. In deze teelt zijn de gebruiksvoorschriften voor bepaalde middelen onlangs aangescherpt in verband met mogelijke schadelijke gevolgen voor bijen.

Op diverse tijdstippen vliegen controleurs van de NVWA en medewerkers van de waterschappen mee met een inspectievliegtuig. De deelnemende waterschappen zijn waterschap Brabantse Delta, waterschap De Dommel, waterschap Aa en Maas en waterschap Scheldestromen. Het totaal aantal vluchten is dit jaar uitgebreid.

Grondcontroles

Tegelijkertijd met de vluchten voeren teams op de grond controles uit, mede op basis van meldingen vanuit de lucht. Het controlegebied omvat nagenoeg de hele provincie Noord-Brabant en Zeeland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer