Extra controles neonicotinoïden

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert extra op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen behorende tot neonicotinoïden. Die kunnen bijdragen aan bijensterfte.

Extra+controles+neonicotino%C3%AFden
© Koos van der Spek

Het gaat hierbij om de voorschriftennaleving bij het gebruik van deze gewasbeschermingsmiddelen als bijvoorbeeld Admire en Kohinor 70 WG. Die worden in de bloembollenteelt gebruikt.

Nu het buitenseizoen weer is aangebroken, komen ook de gewasbeschermingsmiddelen weer uit de kast. De komende tijd ziet de NVWA erop toe dat deze op een goede manier worden toegepast.

Aanscherping gebruiksvoorschriften

De gebruiksvoorschriften voor deze middelen zijn aangescherpt, omdat er mogelijke schadelijke gevolgen kunnen zijn voor de bijen.

De wijzigingen zijn onder meer van invloed op de buitenteelten, waaronder die van bloembollen. Bij het gebruik van Admire en Kohinor in de (onbedekte) teelt van bloembollen geldt dat de bloembol die hiermee behandeld is niet mag bloeien.

Bloemknoppen

Het gewasbeschermingsmiddel mag alleen gebruikt worden als de bloemknoppen nog niet zichtbaar zijn. Bloemen en knoppen trekken namelijk bijen aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer