RFC ontvangt Japanse duurzaamheidsprijs

Royal FrieslandCampina (RFC) heeft de TPM Excellence Award gewonnen. Deze blijk van erkenning wordt uitgereikt door het Japanse Institute of Plant Maintenance.

FrieslandCampina DMV krijgt de prijs, omdat het volgens het instituut erin slaagt medewerkers op de werkvloer te stimuleren om met elkaar ketenbreed duurzame verbeteringen te realiseren.

Daarbij gaat het onder meer om besparing op energieverbruik, verbetering van machinerendementen en vermindering van storingen. Net als terugdringen van grondstofverspilling en om verbeteringen op het gebied van informatievoorziening.

Japanse methodiek

Sinds de start van het programma in 2007 is er op deze manier al structureel meer dan € 10 miljoen aan verbeteringen gerealiseerd, geeft RFC aan. 'We zijn als onderneming blij met deze prijs. Bij ons verbeterprogramma hebben we gebruik gemaakt van een in Japan ontwikkelde methodiek', stelt Herman Sips van FrieslandCampina.

Het Japanese Institute of Plant Maintenance ontstond in 1969. Het is een wereldautoriteit op het gebied van duurzaam verbeteren. Het instituut kijkt daarbij naar de hele productieketen binnen een bedrijf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer