AGD: Cees ’t Hart invloedrijkst agrisector

Topman Cees ’t Hart van FrieslandCampina prijkt op de eerste plaats van de zesde agd.media’s AgriTop 50. Hij is hiermee volgens de krant de meest invloedrijke persoon in de agrisector.

AGD%3A+Cees+%E2%80%99t+Hart+invloedrijkst+agrisector
© Nieuwe Oogst

Hij volgt hiermee LTO-voorzitter Albert Jan Maat op, die vorig jaar de lijst aanvoerde en dit jaar zakt naar een derde plaats. 't Hart blijkt ook invloedrijker dan EL&I-staatssecretaris Henk Bleker, die steeg van nummer 14 naar de tweede plaats in de ranglijst van 2011.

Een andere snelle stijger is directeur Bert-Jan Ruumpol van ForFarmers, die klom van positie 21 naar 4. Ook bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR en ex-Vion-topman Daan van Doorn horen bij de stijgers in de top 10.

Opvallende nieuwkomer

Een opvallende nieuwkomer is topman Ton Loman van Agrifirm. Publieksheld is dit jaar wederom topman Henny Swinkels van de VanDrie Group. Hij verzamelde de meeste stemmen via de website agd.nl. Ook hij liet Bleker achter zich, die eindigde op de tweede plaats. Derde werd hier Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

De AgriTop-50 wordt samengesteld door de redactie van agd.media. De kandidaten worden beoordeeld op basis van 10 factoren, waaronder de omvang van het bedrijf dat ze leiden, hun netwerk en wapenfeiten. Een van de wegingsfactoren is een publieksstemming via internet.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer