Zorgboeren speelden in op NL Doet

Zorgboeren hebben zich goed in de kijker gezet tijdens de actie NL Doet. Zo'n 240 ondernemers hadden vrijdag en zaterdag vrijwilligers aan het werk.

Het initiatief van het Oranjefonds bracht dit jaar meer dan 250.000 vrijwilligers op de been. Zorgboerderij ‘t Angelag in Waalre was 1 van de bedrijven klussen werden aangepakt.

Gemeentebestuur

Trinet en Eric Otten van 't Angelag hadden hun klussen aangemeld bij NL Doet. Het gemeentebestuur van Waalre ging er vrijdag de hele dag mee aan de slag.

'Ze lieten zich niet kennen', vertelt Trinet Otten. 'De burgemeester liep enthousiast rond met boormachine en grondboor voor het aanbrengen van een hekwerk. Maar de vrijwilligers werkten ook in de kas. We wilden laten zien hoe belangrijk zorgboerderijen zijn, in ons geval voor ouderen.'

Beter inzicht

Burgemeester Henri de Wijkerslooth vond het heel inspirerend. 'Ik heb een beter inzicht gekregen in het belang van zorgboerderijen. We hebben meegedaan om als bestuurders een voorbeeld te geven en te tonen dat wij maatschappelijke betrokkenheid essentieel vinden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer