De Heus koopt Agrifirm-fabriek Maasbracht

Veevoerproducent De Heus koopt de fabriek van Agrifirm in Maasbracht. De verkoop vindt voor eind dit jaar plaats. De productie van vleeskuikenvoer wordt daar vervolgens medio 2013 opgestart.

Agrifirm besloot verleden jaar locaties Maasbracht en Utrecht te sluiten. De Heus ziet de overname van de fabriek in Maasbracht als vervanging van haar productielocatie in Den Bosch.

Met de aankoop brengt De Heus haar productie van concentraten en vleespluimveevoeders op een logistiek aantrekkelijke locatie samen.

Medewerkers

Met de verkoop aan De Heus krijgen Agrifirm-medewerkers in Maasbracht de mogelijkheid om op dezelfde locatie bij De Heus in dienst te treden. De Heus-personeel in Den Bosch wordt zoveel mogelijk herplaatst naar andere locaties of Agrifirm-fabrieken.

De Heus had tot voor kort het voornemen om in Andel nieuwbouw te realiseren voor een vleeskuikenvoer-/concentratenfabriek en een premixenfabriek. Met de aankoop van locatie Maasbracht gaan die plannen niet door.

Onzekerheid

Daarmee is de onzekerheid over de tijdige verlening van de benodigde vergunningen vermeden, stelt De Heus. Verder kan de productie in Den Bosch eerder worden beëindigd. 'De locatie is verkocht aan de gemeente en wij huren die grond momenteel', vertelt directeur Co de Heus van De Heus.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer