%E2%80%98Veel+meer+pilots+mestverwerking%E2%80%99
©

‘Veel meer pilots mestverwerking’

De Nederlandse regering moet alles in het werk stellen om de mestbewerking van de grond te krijgen. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

In Nederland moeten veel meer mestverwerkingspilots komen, vindt CDA Tweede Kamerlid Ger Koopmans. In een gezamenlijke motie met zijn PVV-collega Dion Graus riep hij de regering op vaart te zetten achter de mestverwerkingsinitiatieven. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt die oproep.

'Er lopen een aantal proeven maar dat is niet genoeg', stelt Koopmans. 'De Nederlandse regering moet niet langer wachten op toestemming van Brussel maar nu echt doorzetten. Nederland moet er alles aan doen om de mestverwerking en bewerking te stimuleren.'

Uitdaging

Volgens Koopmans wacht de sector een enorme uitdaging om de mestverwerking van de grond te krijgen. Ook vindt de Tweede Kamer dat er pilots moeten komen in gebieden waar die nu nog niet zijn zoals de Achterhoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
Meer weer