Sd+Janice+%E2%80%98koningin%E2%80%99+van+Drenthe
© pieter Stokkermans

Sd Janice ‘koningin’ van Drenthe

Sd Janice van Jan en Arjan Scholten uit Nieuw-Roden is vandaag op de fokveedag van de Federatie van Drentse Veeteeltstudieclubs in Pesse door de jury gekroond tot 'koningin' van Drenthe.

De Shoremar James-dochter werd als oudste koe van de dag kampioen bij de oudere koeien. Hier bleef ze de correcte Foundation-telg Vledders Koba 2 van Gerard Worst uit Vledder vóór. Dat is een van zijaanzicht super melkkoe, eveneens voorzien van een best uier en goede benen.

Beste uier

Sd Janice won tevens de rubriek 'Productieklasse' voor koeien met een hoge levensproductie en de titel voor het beste uier van de dag. De inmiddels negenjarige koe heeft meer dan 62.000 kilo melk geven. Die productie lijkt weinig effect op de kwaliteit van het uier te hebben gehad.

Als klap op de vuurpijl werd ze algemeen kampioen. ‘De kampioenen vaarzen en jonge koeien zijn prinsessen. Zij de koningin, oppermachtig’, omschreef jurylid Albert Kuiper haar tijdens de finale. Ze dankt de titel naast haar goede uier ook aan haar melkuitstraling en excellente benen en uier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer