Studie naar vergunning uitzendbureaus

Eind juni wordt duidelijk of er een vergunningplicht komt voor uitzendbureaus. Minister Henk Kamp (SZW) heeft dat beloofd in een debat met de Tweede Kamer.

Verschillende fracties dringen aan herinvoering van de vergunningplicht die 14 jaar geleden is afgeschaft. Minister Kamp erkent dat er veel problemen zijn met malafide uitzendbureaus, maar zet voorlopig in op een registratieplicht.

Dankzij een wetswijziging moeten alle uitzendbureaus zich voortaan inschrijven bij het Handelsregister. Bovendien eist het kabinet dat de branche de certificering serieus gaat nemen en dat daar ook een goede controle op komt.

Onderzoek

In de tussentijd laat de minister onderzoeken of herinvoering van de vergunningplicht dan nog een meerwaarde heeft. Hij staat er nu ‘neutraal' in, maar wijst wel op de extra administratieve lasten.

Eind juni verwacht Kamp meer duidelijkheid over de eventuele voordelen van een vergunningstelsel. ‘Als het nuttig is om het in te voeren, ga ik dat de Kamer voorstellen’, zei hij tijdens het debat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer