Nieuwe koers personeelsbeleid

'Zoek nieuwe wegen om een toekomstbestendig personeelsbestand op te bouwen.' Dat dringende advies geeft boomkweker en ZLTO-bestuurder Henk Raaijmakers zijn collega’s in West-Brabant.

Nieuwe+koers+personeelsbeleid
© Herman van Dinther

Raaijmakers, interim-voorzitter van de ZLTO-vakgroep Boomkwekerij en vaste planten, sprak op een ledenbijeenkomst over arbeid en werkgeverschap. Hij vroeg de aanwezige ondernemers de politieke realiteit te accepteren. Die is dat de overheid geen tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren meer af wil geven.

'Ons rest niets dan te werken met het beschikbare arbeidsaanbod', aldus Raaijmakers. Hij adviseert om te gaan werken aan de opbouw van een nieuw team met mensen die volgens de huidige regels wél beschikbaar zijn. 'Dat kan een lijdensweg zijn, maar het is de enige mogelijkheid.'

Collectief

Hij gaf de aanwezigen ook de suggestie mee om die uitdaging gezamenlijk op te pakken. 'Bij ons in Oost-Brabant functioneert een collectief van telers die gezamenlijk hun payroll organiseren. Daar zijn goede ervaringen mee opgedaan.'

Volgens de ZLTO-bestuurder zouden de aardbeientelers en boomkwekers in West-Brabant kunnen overwegen om eveneens hun krachten te bundelen. 'Kijk eens of je een coöperatie kunt oprichten. Ik wil me er voor inzetten dat de kennis uit Oost-Brabant voor jullie beschikbaar komt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer