Rabo stelt eisen aan paddenstoelentelers

De Rabobank leent geen geld meer aan paddenstoelentelers die zich niet houden aan de regels op het gebied van arbeid. Topman Dirk Duijzer heeft dat vanmiddag gezegd in Den Bosch.

Op een bijeenkomst van Stichting Fair Produce Nederland zei Duijzer dat de plaatselijke banken de touwtjes nu strakker gaan aantrekken. Bedrijven die een loopje nemen met bijvoorbeeld uitbetaling van het minumumloon of met de Wet Arbeid Vreemdelingen, krijgen geen nieuwe kredieten meer.

Hogere rente

Ook het verlengen van bestaande financiering wordt voor zulke bedrijven een probleem. Ze krijgen te maken met hogere rentes en aflopende termijnen voor reeds verstrekte kredieten.

'We hebben dit een jaar geleden aangekondigd. We doen het niet graag, maar de uitbuiting van mensen in de paddenstoelensector legt grenzen', aldus Duijzer. Hij noemde de arbeidsconstructies die sommige telers toepassen 'een doodlopende weg.'

De Rabobank eist van paddenstoelentelers voortaan het keurmerk van Stichting Fair Produce Nederland of een gelijkwaardige verklaring.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer