Heffingen leghen en -moederdier verlaagd

De heffingen voor het Veeziektenfonds voor leghennen en -moederdieren in 2012 gaan omlaag. De Europese Commissie vergoedt voor 2011 namelijk geen 50%, maar 60% van de kosten voor onder meer de aankoop van vaccins, meldt Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

De pluimveesector ontvangt sinds enkele jaren van de Europese Unie (EU) jaarlijks een bijdrage voor maatregelen gericht op de terugdringing van salmonella. Die bijdrage dekt normaal maximaal de helft van de kosten. De rest wordt in Nederland via de PPE-heffingen gefinancierd.

Bij herverdeling van de beschikbare Europese-subsidie in 2011 bepaalde de EU eenmalig een bijdrage van maximaal 60% te verstrekken. Heffingen voor de legsector en de -moederdieren over 2011 zijn al geheven op basis van die 50%, geeft het productschap aan.

Meevaller

PPE besloot daarom deze meevaller via verlaagde heffingen in 2012 naar de sector terug te laten vloeien. Dat betekent dat met een begroot aantal van 28,5 miljoen geplaatste leghennen in 2012 en 600.000 opgezette moederdieren (legras), de volgende www.pve.nl/pve?waxtrapp=unumLsHsuOnbPTEcBlBKHI&context=ffMsHsuOnbPTEcBwijzigingen in de heffingstarieven worden doorgevoerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer