Utrecht nog steeds Schmallenberg-vrij

Utrecht is de enige provincie waar nog geen Schmallenberg-virus is aangetoond. Dat blijkt uit het nieuwste overzicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het totaal aantal besmettingen met het Schmallenberg-virus in Nederland is opgelopen tot 103. Dat zijn er 3 meer dan gisteren, meldt de NVWA.

In Utrecht zijn tot nu toe 32 meldingen gedaan (24 runder-, 6 schapen- en 2 geitenbedrijven). De NVWA heeft nog 4 meldingen in die provincie in onderzoek: 3 op runderbedrijven en 1 op een geitenhouderij.

Het virus is in de rest van Nederland vastgesteld bij 94 schapen- en 5 geitenbedrijven en bij 4 rundveehouderijen. Het komt het meest voor in Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Verdachte gevallen

Sinds de invoering van de meldplicht op 20 december hebben 530 veehouders verdachte gevallen gemeld, die kunnen wijzen op een besmetting met het Schmallenberg-virus. Het gaat om pasgeboren kalveren of schapen- en geitenlammeren met misvormingen.

Na onderzoek blijkt er in 335 gevallen geen sprake te zijn van het Schmallenberg-virus. Bij 92 bedrijven is het onderzoek nog gaande, stelt de www.vwa.nl/onderwerpen/dierziekten/dossier/schmallenbergvirus NVWA.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virus Schmallenberg-dossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer