Schmallenberg vastgesteld op 96 bedrijven

Op 3 rundvee-, 88 schapen- en 5 geitenbedrijven is het Schmallenberg-virus aangetoond, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De NVWA ontving tot vandaag van 450 bedrijven een melding van Schmallenberg-virusverschijnselen. Het gaat daarbij om 168 schapen-, 261 rundvee- en 21 geitenbedrijven. Op 91 bedrijven loopt nog een onderzoek, laat EL&I-staatssecretaris Henk Bleker de Tweede Kamer weten.

In Duitsland is het virus inmiddels vastgesteld bij 10 rundvee-, 317 schapen- en 15 geitenbedrijven. In België is het virus op 4 rundvee- en 83 schapenbedrijven en 1 geitenbedrijf gevonden. In Frankrijk gaat het tot en met 30 januari om 50 schapenbedrijven.

In het Verenigd Koninkrijk testten tot en met 25 januari op 32 schapenbedrijven, 1 rundvee- en 1 geitenbedrijf positief.

Volksgezondheid

RIVM geeft op basis van de beschikbare gegevens aan dat de kans op infectie van mensen buitengewoon gering is. Er is nu een test om mensen op antistoffen te testen en een test om (delen van) het virus aan te tonen.

Het instituut werkt aan een voorstel om grotere groepen mensen te testen om een indruk te krijgen of mensen bij blootstelling met het virus geïnfecteerd kunnen worden.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virus Schmallenberg-dossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer