Interne onrust bij voercentrum

Het rommelt bij Voercentrum in Leeuwarden. De kosten rijzen de pan uit en de communicatie is onder de maat, stellen enkele kritisch veehouders.

Interne+onrust+bij+voercentrum
© Voercentrum Leeuwarden

Klaas Struiksma van het voercentrum zei 3 weken geleden in diverse media: 'Het gaat erg goed met het voercentrum'. Nu blijkt dat niet alle deelnemers het daar mee eens zijn. In december zochten 5 deelnemers elkaar op en belegden een extra vergadering.

Er werd op de bijeenkomst een lijst met vragen opgesteld, gericht aan de leiders Klaas Struiksma en Sybren Mulder van het voercentrum. Belangrijk punt is het overzichtelijk krijgen van de kosten. Die zijn volgens verschillende deelnemers veel te hoog en niet concurrerend met voerkosten op ‘traditionele’ bedrijven.

'Klagers falen in management'

Klaas Struiksma van het voercentrum stelt dat de klagers falen in hun eigen management: 'We hebben 28 deelnemers. Die krijgen een volledig TMR-rantsoen voor het voerhek. Dat is bij alle deelnemers hetzelfde. De ene melkt daaruit 33 liter per koe per dag, de laagste maar 24. Gemiddeld ligt de voerefficiëntie op 1,33 met een spreiding van 1,16 tot 1,42. Nu mag u raden welke boeren er klagen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer