Voercentrum breidt uit met 2 locaties

In Friesland komen dit jaar 2 nieuwe voercentra. De locatie in Leeuwarden, die momenteel 28 boeren belevert, gaat dicht. In Dokkum en Workum starten de initiatiefnemers nieuwe centra.

Voercentrum+breidt+uit+met+2+locaties
© nieuwe oogst

Het voercentrum is een concept waarbij deelnemende boeren hun ruwvoer allemaal verkopen aan één organisatie waar het bij elkaar wordt ingekuild. In het winterseizoen kopen de boeren een standaard gemengd rantsoen weer terug van het centrum.

Initiatiefnemers Klaas Struiksma en Sybren Mulder startten in 2010 het voercentrum in Leeuwarden met 5 boeren. Nu nemen 28 veehouders deel. Voor de dit jaar te starten centra in Dokkum en Workum zoeken ze nog meer boeren.

Tijdelijke voercentrum

De initiatiefnemers wilden vorig jaar al nabij Wolsum een tijdelijk voercentrum starten. In die regio is veel belangstelling. De gemeente gaf daarvoor geen toestemming. Nu komt er dus een centrum in Workum.

Voor 2013 zijn er ook nog plannen om in Overijssel, Brabant en andere Friese plaatsen een voercentrum in de benen te helpen en daadwerkelijk te laten draaien.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer