Rechtszaak dreigt voor kooiei

De Europese Commissie verzamelt informatie voor toekomstige rechtszaken tegen de landen die het verbod op het houden van leghennen in batterijsystemen per 1 januari 2012 hebben overtreden.

Rechtszaak+dreigt+voor+kooiei
© Fotoplus Veldman

Inspectieteams van de Europese Commissie bezoeken de landen waar nog steeds leghennen in batterijen worden gehouden. Een rapport over de status van de omschakeling naar alternatieve vormen van huisvesting wordt in de komende weken aangeboden aan de overheden van de in overtreding zijnde lidstaten.

Volgens de Europese Commissie zit nog 14% van de Europese leghennen in de nu illegale legbatterijen. Dat komt neer op bijna 47 miljoen dieren op een totaal van 325 miljoen.

Uit een in het najaar gemaakte inventarisatie van Productschap Pluimvee en Eieren blijkt dat in Nederland 55 legpluimveebedrijven niet voor de eind van het jaar zijn omgeschakeld.


14 landen

De 14 landen die de omschakeling nog niet hebben voltooid zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Nederland, Malta, Polen, Portugal, Roemenië en Spanje.

De Europese Commissie benadrukt dat de (producten van) kooieieren de nationale markten niet mogen verlaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer