'Boeren zien dijk bewegen'

Acht agrarische bedrijven zijn geëvacueerd in de polder bij Woltersum. ‘Er zijn inmiddels zo’n 1000 dieren vervoerd’, zegt Peter Prins van LTO Noord Groningen. Om 21 uur is het volgende crisisberaad.

%27Boeren+zien+dijk+bewegen%27
© Nieuwe Oogst

De andere 12 wachten de komende uren af. Enkele bedrijven hebben zelf opvang geregeld en voor een tiental heeft LTO Noord stalruimte gezocht. LTO Noord is de hele nacht stand-by om de boeren te helpen.

Zo’n 150 agrarische ondernemers hebben met de organisatie gebeld voor eventuele stalruimte. ‘Tot aan Limburg toe. Super’ vindt Peter Prins van LTO Noord. Hij zit de hele dag in het crisiscentrum van Ten Boer. ‘Het was een chaotisch begin'.

Zo hield de politie veetransporteurs aanvankelijk tegen om het gebied in te gaan. 'We dachten dat dat wel kon. Maar ze moeten zich eerst melden bij de politie', zegt iemand van het ministerie van EL&I.

Volgens Prins is het moeilijk in te schatten wat er de komende uren gebeurt. ‘De boeren zien de dijk bewegen. Het blijft onrustig.’

Over de totale kosten kan Prins nog niets zeggen. ‘Wij gaan ervan uit dat de calamiteitenregeling in werking treedt. We gaan voor een goede schadevergoeding. De boeren hebben meegewerkt om te verplaatsen.'

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlasthier voor het wateroverlastdossier.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer