Extra pompen naar het Noorden

Vandaag zijn vier noodpompen door Rijkswaterstaat naar Groningen en Friesland gereden. Dit gebeurde op verzoek van het waterschap Noorderzijlvest om te helpen bij het wegpompen van overtollige water in Noord-Nederland.

Extra+pompen+naar+het+Noorden
© Persbureau Noordoost, Heerenve

De waterschappen in Groningen en Friesland doen er alles aan om de wateroverlast zoveel mogelijk te beperken, meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu in een persbericht. Vooraf aangewezen polders hebben de waterschappen inmiddels vol laten open.

'Rijkswaterstaat heeft het verzoek om assistentie vanuit het waterschap Noorderzijlvest direct opgepakt en noodpompen ter beschikking gesteld, laat IenM-staatssecretaris Joop Atsma weten. 'Dankzij de inspanning van velen zullen deze pompen vandaag of morgen al in werking zijn.'

Noodpomp

Vandaag zijn 4 vrachtwagens met in totaal vier pompen en de benodigde buizen naar Leek gereden. Daar is ter plekke bekeken waar en hoe lang de pompen moeten worden ingezet. Medewerkers van Rijkswaterstaat zullen ter plekke de noodpompen bemensen. Rijkswaterstaat beschikt in totaal over 10 noodpompen, waarvan er nu dus vier worden ingezet voor assistentie in het noorden van Nederland.

De bewindsman zegt blij te zijn met de alertheid en daadkracht die de waterschappen aan de dag leggen. 'De wateroverlast die er is, is uitermate vervelend, maar zij doen er echt alles aan om grote problemen te voorkomen. De waterschappen kunnen dat als geen ander', aldus Atsma.

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlasthier voor het wateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer