LTO Overijssel positief over natuurakkoord

LTO Noord Overijssel vindt het positief dat Provinciale Staten van Overijssel woensdag instemden met het natuurakkoord tussen rijk en provincies.

'De provincie heeft een realistische financiële kijk op de ontwikkeling van het buitengebied', zegt voorzitter Roelof Steenbeek van LTO Noord Overijssel. 'De algehele lijn is toch dat er zo veel mogelijk landbouwgrond behouden blijft.'

Opgave

In Overijssel stemde een meerderheid van CDA, VVD, ChristenUnie, SGP en PVV voor het akkoord. Met het akkoord wordt het natuurbeleid overgedragen van het rijk naar de provincies, die daarmee onder meer voor de opgave staan de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te herijken. Overijssel houdt vast aan het hoofdlijnenakkoord 'De Kracht van Overijssel' en wil de EHS uiterlijk in 2018 gerealiseerd hebben.

LTO Noord-afdelingen

Volgend jaar gaat provincie Overijssel van start met het proces op om te komen tot een herijkte EHS. In januari en februari worden de kaders vastgesteld. Daarna gaan de 18 afdelingen van LTO Noord Overijssel om tafel met de provincie om de plannen op perceelsniveau te bekijken.

'Dat betekent veel werk, maar we zijn blij dat we bij het herijkingsproces worden betrokken en zullen ervoor pleiten toch zo veel mogelijk grond voor de landbouw te behouden", aldus Steenbeek.

De verwachting is dat de herijkte EHS medio 2012 wordt vastgelegd in de Omgevingsvisie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer