Arrestaties actiegroep Ongehoord

De politie van Amsterdam is overgegaan tot het arresteren van leden van actiegroep Ongehoord. Dit mede op herhaaldelijk verzoek van LTO Nederland.

Twee weken geleden vroeg LTO varkenshouderij, bij monde van voorzitter Annechien ten Have-Mellema, de politie van Amsterdam en de Algemene Inspectie Dienst op te treden. De actiegroep had namelijk aangekondigd om opnieuw met dode biggen op de Dam in Amsterdam actie te voeren.

Via een brief aan burgemeester Eberhard van der Laan heeft LTO verzocht geen toestemming te geven aan demonstraties waarbij dode dieren worden gebruikt en op te treden tegen op overtredingen van de Destructiewet. Bij de protesten op 21 december, gericht op de konijnenhouderij, is eindelijk opgetreden en zijn dode dieren in beslag genomen en is een actievoeder gearresteerd.

Vervolgen

LTO dringt er al sinds de inbraken van Ongehoord in varkensstallen op aan deze dierenactivisten aan te pakken en vervolgen. Er is het nodige bewijsmateriaal verzameld dat overhandigd is aan de autoriteiten. Ook heeft LTO contact met minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie over de aanpak van deze extremisten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer