%27Ongehoord+veroorzaakte+verlamming%27
© Van Assendelft fotografie

'Ongehoord veroorzaakte verlamming'

De dierenactivisten van Ongehoord hebben zelf ondraaglijk leed bij een konijn veroorzaakt, het verlamde konijn gefilmd en op internet gezet als zijnde dierenleed in de stal van Sjef Lavrijsen in Reusel.

Dat zegt Lavrijsen tegen Nieuwe Oogst. De voorzitter van LTO-vakgroep Konijnenhouderij meent dat er een volledig onterecht beeld is geschetst van zijn bedrijf. 'Ze hebben ten eerste gefilmd in mijn oude stallen en niet in de stallen waar al de nieuwe welzijnshokken staan.'

Stress

Bij het filmen zijn de dieren volgens de vakgroepvoorzitter bovendien in de stress geraakt en is een voedster daardoor verlamd geraakt. 'Ongehoord waagt het dan ook nog om juist dat dier te filmen en die beelden op internet te zetten. Terwijl zij dit ondraaglijke dierenleed zelf hebben veroorzaakt.' Lavrijsen noemt het een laffe daad, die grote impact heeft op hem en zijn gezin.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer