Amsterdam+laat+Ongehoord+ongemoeid
© Michiel Elands/NO

Amsterdam laat Ongehoord ongemoeid

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam laat een demonstratie van dierenactivisten op de Dam ongemoeid. Dat meldt de gemeente. De burgemeester stelt ook geen beperkende voorwaarden aan het protest.

LTO Nederland vroeg Van der Laan het protest te verbieden omdat de organisatie vreest dat de activisten dode konijnen met zich meezeulen. Dat is in strijd met de wet.

Van der Laan heeft wel de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gevraagd in te grijpen als de demonstranten de Regeling Dierlijke Bijproducten overtreden. Deze verbiedt het meevoeren van dode dieren.

Ongehoord

Actiegroep Ongehoord kondigde op Twitter aan om op de Dam een onderzoek naar konijnenhouderij aan het winkelend publiek te presenteren. In een brief aan Van der Laan schreef LTO Nederland dat op 30 juni bij een soortgelijke demonstratie op de Dam dode biggen werden meegevoerd.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer