Meerwaarde creëren voor melk

Netwerk Extensieve Bedrijfssystemen van de Toekomst voor melk- en vleesveehouders start 12 januari 2012 in Drenthe .

Melkveehouders met een extensief melkveebedrijf krijgen via het netwerk inzicht in de mogelijkheden, beperkingen en kansen van een biologische bedrijfsvoering voor het eigen bedrijf.

In 6 bijeenkomsten wordt onder professionele begeleiding een bedrijfsontwikkelingsplan op maat opgesteld. Het netwerk biedt ondernemers de kans om de koers te bepalen voor het eigen bedrijf.

Extensief boeren

Het gaat daarbij om extensief boeren op een manier die past bij de ondernemer en zijn omgeving en die een meerwaarde creëert voor zijn melk. Tijdens de eerste bijeenkomst bepalen de ondernemers hun startpunt. In de 4 overleggen die volgen worden keuzes uitgediept aan de hand van de duurzaamheidsthema’s Dier, Omgeving, Wereld en Klanten.

De precieze invulling van de bijeenkomsten wordt ingevuld in overleg met de deelnemers. Kennismakelaar Marjan van der Giezen van de Melkvee Academie 2.0 en Goaitske Iepema van Projecten LTO Noord begeleiden het netwerk. Aanmelden kan www.biologischondernemen.nl/melkveehouderij/provincies/drenthehier.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer